Anı Panosu Nasıl Hazırlanır ?

Doğum günü için ne tür hazırlıklar yapmalıyım diye araştırırken anı panosu ile karşılaştım. Görür görmez de çok hoşuma gitti.
Dedim , biz de eksik kalmayalım bu pano işinden . Hatta daha da iyisi ben bu anı panosunu yaparım , hem de istediğim gibisini yaparım , hazır olanlardan da daha çok bizi yansıtır diye düşündüm.

Yapım adımlarına gelirsek...

Şimdi efendim, öncelikle google amcamızı ziyaret edip kara tahta resmi indiriyoruz.

Ardından bu adresi ziyaret edip beğendiğimiz yazı karakterlerini bilgisayarımıza yüklüyoruz. Sitede Dingbats kısmında değişik şekiller de mevcut, bakmanızı öneririm.

İndirdiğimiz fontları, bilgisayarımıza kuruyoruz. Bunun için C < Windows < Fonts Klasörüne gidip zip dosyasından çıkardığımız .ttf uzantılı dosyaları klasöre ekliyoruz. Artık Office programlarında bu fontlar görünüyor olacak.

Doğum gününde kullanmak istediğiniz özel bir temanız var ise ( Spider Man , Cars , Mickey Mouse vb) tekrar google amcamızı ziyaret edip bu adlarla png dosyaları arıyoruz.Beğendiklerimizi kayıt ediyoruz. Ben balon.png , 1st Birthday.png şeklinde de aramalar yaptım. Tamamen sizin keyfinize kalmış bu aşama. İndireceğiniz resimlerde dikkat edeceğiniz nokta şu olmalı, resim ekranda gözükürken arka plan gri - beyaz kareli şeklide görünmeli.

Tüm bu işlemlerden sonra Power Point programını açıyoruz.Yeni bir sunu oluşturuyoruz.Sayfanın boyutunu 50 x 70 olarak değiştiriyoruz. Kara tahta resmini , resim ekle kısmından ekliyoruz. Ardından indirdiğimiz resimleri istediğimiz şekilde ekleyip , istediğimiz yazıları yazarak panomuzu tamamlıyoruz.

Bizim panomuz bu şekilde oldu.



Sormak istediğiniz soru olursa yorum şeklinde bırakabilirsiniz.

Derseniz ki , bu işlemler çok uzun , uğraşamam . O zaman sizin için oğluma hazırladığım panonun .ppt dosyasını da yüklüyorum. Tepe tepe kullanın.

Anı Panosu İndir

Aynı şablonu kullarak ablamızın 8.yaş doğum günü için hazırladığım Esrarengiz Kasaba temalı anı panosu şablonunu da buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Yeni yüklediğim diğer şablonu görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Tasarımla ilgili detaylı bilgi almak için anipanosutasarim@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 

Mutlu doğum günleri .
Kolay gelsin.



44 yorum

  1. merhaba peki bunu nereden çıkartınız pahalımıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul 'da oturuyorum. Ozalit , baskı yapan bir yerde bastırdım. 40 lira standart fiyatı , pazarlıkla 35 liraya indirmişlerdi. :) Ablamıza da Esrarengiz Kasaba temalı yaptım.Yine aynı fiyata geldi ;)

      Sil
  2. ben pek beceremedim dedikleriniz, :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anı Panosu Şablonunu indirdiniz mi? Aynı şablon üzerinde değişiklik yapmak daha kolay.

      Sil
  3. valla elinize sağlık, çok makbule geçti bu dosyayı koymanız:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ☺ İşinize yaramasına sevindim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , çok naziksiniz 💕
      Miniğinizin doğum günü kutlu olsun 💓

      Sil
  5. Merhabalar.. ben kara tahta resmi indiremiyorum nerden indirdiniz ve bundoye bahsettiginiz font sayfasi acilmiyor sizin taslaginizida indirince duzenleme yapamiyorum dogum gunumuze cok az kaldi yardimci olursaniz cok sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ☺ Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Font adresini güncelledim. Şu an açılıyor olması gerek. 👍 Kara tahta resmini Google ' a blackboard background yazarak arayabilirsiniz. Bilgisayarınızda Power Point programı yüklü değil mi ? Yüklediğim şablon ancak o programda çalışıyor. Düzenleme yapmak için dosyayı Power Point ile açıp yazılar üzerine tıklayın ve yazıları istediğiniz gibi değiştirin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 😊Sorunuz olursa lütfen yazın. Kolay gelsin. ☺

      Sil
    2. Denemek için anı panosunun şablonunu indirdim.Power Point programı ile dosyayı açınca programın üst kısmında Enable Editing yazısı çıktı. Dosyayı internet üzerinden indirdiğim için virüs koruma programı güvenlik nedeniyle bu uyarıyı verdi. Sizin bilgisayarda da aynısı söz konusu olmuş olabilir. Enable Editing 'e tıkladıktan sonra şablon , üzerinde değişiklik yapılmaya hazır hale geldi.

      Sil
  6. Cok tesekkr ederim yardiminiz icin ama ben yine yapamadm hazir taslagi indirdim fakat kayit edince sizin can yazan font seklinde olmuyor bndeki ve yildizlar kalpler ve bir yazisinin cercevesi harf seklinde gorunuyor...

    YanıtlaSil
  7. O zaman o fontlar bilgisayarınızda yüklü olmadığı için harf şeklinde çıkıyor olabilir. O fontları www.dafont.com sitesinde büyük ihtimalle Dingbats başlığından bulup indirmiştim. O şekiller aslında çeşitli font karakterleri . Yarın bilgisayardan bakıp font isimlerini yazmaya çalışacağım size. O fontları yüklersiniz, o zaman sorun çözülür diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Peki yuklemeyi nasil yapiyorsunuz acaba ? K.bkmayin cok soru sordum ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fontlar zip dosyası şeklinde karşıdan yüklenenler ya da Download klasörüne iniyor. Zip dosyasını açıp.ttf uzantılı dosyayı ilgili klasöre ekliyoruz. Yazıda devamını açıklamıştım. Kopyalıyorum buraya ☺
      İndirdiğimiz fontları, bilgisayarımıza kuruyoruz. Bunun için C < Windows < Fonts Klasörüne gidip zip dosyasından çıkardığımız .ttf uzantılı dosyaları klasöre ekliyoruz. Artık Office programlarında bu fontlar görünüyor olacak.

      Bu arada sorabilirsiniz sorularınızı. 😊 Umarım sonunda güzel bir pano hazırlamış olacak. 👍

      Sil
    2. 1 Yaşında yazısının içinde olduğu şekli yüklemek için :
      www.dafont.com sitesinde Dingbats sekmesinden Shapes başlığına tıklayıp Black & White Banners isimli fontu kurmanız gerekiyor. Diğerleri için de yine aynı siteden aşağıdaki fontları yüklemeniz gerekiyor.

      Beyaz yıldızlar için : Starz isimli font

      Kırmızı Kapler için : MF Love Dings isimli font

      Can yazısının font adı da PartybyTom

      Sil
  9. Merhaba bu paylaşım inanılmaz yararlı olmuş.
    Ozalitçide bastırırken nasıl bastırdınız. Kağıt olarak mı yoksa kalın tahtaya mı ?

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim. Vakit bulduğumda yeni birkaç şablon daha ekleyeceğim umarım.

    İlk bastırdığımda sert dokulu sıkıştırılmış köpük gibi bir malzemeydi kullanılan. Baskı da iki şekilde oluyor. Parlak ya da mat. Parlak daha güzel görünüyor. İkinci bastırdığımda sert bir karton vardı ( Kutularda kullanılanlardan çok daha sert ) ; ama ben ilk yaptırdığımın malzemesini daha çok sevdim. :) Ozalit yapan yerde de bakabilirsiniz malzemelere. O şekilde daha güvenilir olur. Genelde ellerinde basılmış örnekler de oluyor. Onlar da fikir verir.

    YanıtlaSil
  11. Ben bu sekilde yapsam pvc olarak cıkarttıra bilirmiyim bilgiler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Baskı yapan yerlere sormak gerekir ; ama büyük ihtimalle çıkarırlar. Daha uyguna gelir üstelik.

      Sil
  12. hazır yaptırmak 35 tl zaten ne gerek var bu kadar uğraşmaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar düştü mü o kadar ? Ben genelde minimum 60 - 70 lira civarından başlıyor diye biliyorum.

      Sil
  13. Merhabalar elif hanım , kızımla adaşsınız bu arada :) sizden kız bebek için bir anı şablonu elınızde varsa paylasmanızı ıstıyorum sızın sablonunnzdan denedım fakat basarılı olamadım resımlerı degıstıemek ıstedım olmadı varsa eger elınızde rıca etsem paylasabılırmısnız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , ancak şimdi cevaplayabiliyorum kusura bakmayın. Aslında elimde hazırladığım birkaç pano daha var ; ama şehir dışındayım. Dönünce 1 ay kadar sonra yükleyebilirim ancak.

      Sil
  14. anladım tamam cok tskederım beklerım ben aralık ayına lazım zaten , iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  15. merhabalar elih hanım musaıt olabıldınız mı acaba dıger sablonları paylasmak ıcın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcan Hanım yükleyeceğim en kısa zamanda ☺ , iyi akşamlar.
      Sevgiler 💕

      Sil
  16. çok ama çok teşekkürederim ellerinize emeğinize sağlıkk elıf hanımm ilginiz için ayrıca tesekkurler .

    YanıtlaSil
  17. Merhaba PowerPoint dé hazırlayıp pdf veya jpeg kaydettiginizdé baskıda cozunurluk çok düşüyor. Bu konu hakkında yönlendirme yapabilirmisiniz. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , power point dosyası şeklinde kaydedip matbaa ya da ozalit yapan bir yere götürürseniz onlar ayarlıyorlar. Ben png şeklinde kaydetmiştim.Sorun olmamıştı.

      Sil
  18. Elif hanim merhaba ben de ani panosu hazirlamaya calisiyorum ama x yasinda olan o kurdele gibi kismin dafont tan indirdikten sonra powerpointte nereden acabilecegimi bilmiyorum yardimci olabilir misiniz acaba? Cok tesekkur ederim emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Merhaba , yazı karakterini seçtiğiniz kısımda yazı karakter ismi olarak çıkacak ; ama önce indirdiğiniz fontu bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. O işlemi yaptınız mı ? Yaptıysanız yazı karakterleri arasında tüm office programlarında çıkıyor olacak.Fontun ismi Black & White Banners olmalı.
    Fontu kurmak içinde şu işlemleri yapıyoruz :

    Fontlar zip dosyası şeklinde karşıdan yüklenenler ya da Download klasörüne iniyor. Zip dosyasını açıp.ttf uzantılı dosyayı ilgili klasöre ekliyoruz. Yazıda devamını açıklamıştım. Kopyalıyorum buraya ☺
    İndirdiğimiz fontları, bilgisayarımıza kuruyoruz. Bunun için C < Windows < Fonts Klasörüne gidip zip dosyasından çıkardığımız .ttf uzantılı dosyaları klasöre ekliyoruz. Artık Office programlarında bu fontlar görünüyor olacak. Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım yine , sevgiler 💕

    YanıtlaSil
  20. Elif hanım teşekkürler fontu ekleyebildim ama sunuyu açınca black white banners yazı tipini seçince sununun içine nasıl ekleyeceğimi bilemedim :( ve eiçine nasıl yazacağım 1 yaşında diye ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı karakterini seçince klavyeden a dan başlayarak harflere basın. Her harfte bir şekil çıkacak. Beğendiğinizi kullanabilirsiniz.💕 Cevap biraz gecikmeli oldu. 🙈 Kusura bakmayın lütfen. Aklınıza takılan başka yerler olursa sormaktan çekinmeyin lütfen. 😊 Sevgiler 💕

      Sil
  21. Merhaba. Çok teşekkkür ederiz çok makbule geçti.birşey sormak istiyorum ebatları kaça kaç çıkarttınız acaba? Merak ettim. Kaç olsa daha iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50x70 boyutlarında çıktı aldım. En 50 cm , boy 70 cm . Bu boyuttan daha küçük de çıktı alabilirsiniz ; ama daha büyük olsa çözünürlük düşebilir. Denemek gerek 😊

      Sil
  22. Elif hanimm ben yine rahatsiz ediyorum çıktı almak icin pdf uzantili istedi ozalittekiler ama pdfe cevirince bu kendi ekledigimiz yazi tipleri görünmüyor mesela power pointte gorunen banner pdfe cevirince yok oluyor ters E seklinde simgeye dönüşüyor bunu nasil cozecegiz? Pdfye cevirmeden gpndersem ozalite onda da yazi tipi onun office ine yuklu olmayacagindan yibe yazdırmada sikinti olmaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap için umarım geç kalmamışımdır .🙈 Neden Pdf olarak istediklerine bir anlam veremedim doğrusu...O fontlar yüklü değilse bilgisayarda görünmeyecektir.Bence hiç Pdf şeklinde götürmek için uğraşmayın. Png, gif ya da jpeg formatlarında kaydedin.Onu götürün. ☺

      Sil
  23. Merhaba elif hanım ben size alakasız olarak bir soru sormak istiyorum.bende isme özel mutfak panosu hazırlamak istiyorum.acaba bir bilginiz varmidir

    YanıtlaSil
  24. Merhaba elif hanım ben size alakasız olarak bir soru sormak istiyorum.bende isme özel mutfak panosu hazırlamak istiyorum.acaba bir bilginiz varmidir

    YanıtlaSil
  25. çok işime yaradı ,çok teşekkür ederim <3

    YanıtlaSil
  26. Çok cici hepsi ellerinize sağlık. Ben de blogumda ücretsiz parti setleri, chalkboard ve şanlonlar yayınlıyorum. Hepinizi bloguma beklerim https://neselisusevim.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
  27. Betway Hotel Casino & Spa - MapyRO
    › casino › hotel-casino-spa 세종특별자치 출장샵수원 출장안마 casino › hotel-casino-spa The Betway hotel is located at the 상주 출장안마 middle of 김제 출장마사지 the street in the centre of the city centre, just a few minutes' drive from the main 원주 출장마사지 casino. The

    YanıtlaSil

Son Yorumlar